SQUASHSOPPA ”FLYGANDE PASS”
(En helt mjölkfri soppa. Receptet är för 3-4 personer)
• Ca 800 gram squash skuren i tärningar (behöver ej skalas)
• 3 msk olivolja
• 2 gula lökar
• 1 klyfta vitlök
• ½ tsk rosmarin
• 1 tsk tomatpuré
• Ca 8 dl grönsaksbuljong
• Vitpeppar
• Salt
Rensa och tärna squashen. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull stor nog att rymma soppan. Tillsätt sedan squashen och låt den få fräsa med en stund.
Pressa ned vitlöken, lägg i rosmarin, rör ned tomatpurén. Späd med buljong – för krämigare soppa minska den mängd vatten som receptet anger men lägg i buljongtärningar el dito motsvarande 8 dl buljong.
Låt soppan koka ca 20 minuter under lock. Mixa sedan soppan slät i en mixer eller med stavmixer.
Koka upp soppan på nytt och späd eventuellt med mera buljong eller vatten. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt soppan stå på svag värme ytterligare 10 minuter.
Gott att lägga i soppan: Stekt svamp, stekta bacontärningar, crème fraiche
----------------------------------------
|